Flash vijesti

Sretan početak nove školske godine!

Home

Web info 21.9. - 30.9.2019.

SADRŽAJ:

JAVNA DEBATA – KULTURNI CENTAR TESLIĆ

NOĆ ISTRAŽIVAČA U BANJA LUCI

PANEL DEBATA U SREDNJOJ ŠKOLI ZA TEKSTIL, KOŽU I DIZAJN, SARAJEVO

 

JAVNA DEBATA – KULTURNI CENTAR TESLIĆ

Članovi debatnih klubova "Kulturni centar Teslić" i " Jovan Dučić" su 24.9.2019. javnom debatom obilježili Evropski dan jezika i Evropsku godinu kulturnog nasljeđa. Debatovalo se na tezu:

Ovaj Dom smatra da je učenje stranih jezika najbolji način za upoznavanje drugih kultura.

Ekipu vlade su činili debatanti ekipe" KC Teslić":

1. Tamara Miljić

2. Anastasija Dragušin

3. Marija Vučić.

Ekipu opozicije su činili debatanti iz škole" Jovan Dučić" :

1. Ksenija Gotovac

2. Nikolina Sekulić

3. Emili Jotanović.

NOĆ ISTRAŽIVAČA U BANJA LUCI

Debatni klub “Gorgije” je u sklopu manifestacije Noć istraživača debatovao u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci 27.9.2019.

Teza debate je bila: “Ovaj dom smatra da je stvaralaštvo umjetnika podjednako važno kao i stvaralaštvo naučnika za opstanak ljudskog roda?”

PANEL DEBATA U SREDNJOJ ŠKOLI ZA TEKSTIL, KOŽU I DIZAJN, SARAJEVO

Dana 26.9.2019.godine u prostorijama Srednje škole za tekstil kožu i dizajn održana je panel debata na temu Uloga međureligijskog dijaloga za izgradnju interkulturalnog društva i otvorenog pogleda na svijet i druge u okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet. Partneri u projektu su Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn, Srednja muzička škola, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, OSCE, Mreža izgradimo mir zajedno, Udruženje profesora i nastavnika Građansko obrazovanje, TPO Fondacija i Etos inicijativa.

 

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“