Flash vijesti

Sretan početak nove školske godine!

Home

Web info 21.7. - 31.7.2019.

SADRŽAJ:

  1. GODIŠNJI ODMOR ZA CKD TIM
  2. DOKUMENTI ZA ČLANSTVO U CKD-u
  3. EDNA BASARA – NAJVREDNIJA ONLINE DEBATANTICA

GODIŠNJI ODMOR ZA CKD TIM

Uskoro je vrijeme i da CKD tim malo odmori od debate, argumenata, aktivnosti i svih onih divnih stvari zbog kojih volimo svoj posao ali se tokom godine i umorimo. U avgustu ćemo uglavnom odmarati, ali nam vi slobodno možete pisati na već dobro poznate mejlove ili nam se javite putem društvenih mreža. Sve vaše sugestije za narednu školsku godinu su dobrodošle. Pišite nam, uvažavajte svoje oponente i odmorite i vi do nove školske godine. 

DOKUMENTI ZA ČLANSTVO U CKD-u

Već smo pisali da je CKD trenerima i direktorima škola CKD mreže debatnih klubova dostavio pisma evaluacije rada kluba. Iskreno se nadamo da ste zadovoljni ocjenom. Uz pismo evaluacije smo dostavili i dokumente za članstvo, pa ćemo svima koji su dostavili dokumente u septembru svakako pisati o planiranim aktivnostima i svemu onome što nas očekuje u novoj debatnoj godini. Ako slučajno škola iz koje dolazite nije još uvijek poslala dokumente, imate vremena do početka septembra. Bit će nam drago da se družimo i u novoj školskoj godini. 

EDNA BASARA – NAJVREDNIJA ONLINE DEBATANTICA

Edna Basara je bivša učenica MSŠ Donji Vakuf i sada vrlo uspješna studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U ovom uvodu smo namjerno izostavili i njen debatantski status jer je ona kroz svoj angažman na Debatologiji, interesiranje za volontiranje u CKD-u i pomoć pri organizaciji aktivnosti pokazala da je već sada zaslužila titulu „vječnog debatanta“. Iskreno se nadamo da ćemo još imati mnogo prilika da gledamo Ednine online debate u kojima nerijetko debatira sama protiv sebe istovremeno iznoseći i argumente za i argumente protiv teze. A nadamo se da će svijetli primjer debatiranja o najrazličitijim debatama na Debatologiji slijediti i ostali debatanti iz BiH i tako dobiti priliku za osvajanje vrijednih nagrada. :)

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“