Flash vijesti

U petak 21.6.2019. nas je posjetio bivši debatant CKD-a. O kome se radi i koje nam je vijesti donio, čitajte uskoro u novom izdanju web informatora. :)

Home

Web info 1.6. - 10.6.2019.

SADRŽAJ:

  1. JAVNA DEBATA U SREDNJOJ ŠKOLI ZA TEKSTIL, KOŽU I DIZAJN SARAJEVO

 

JAVNA DEBATA U SREDNJOJ ŠKOLI ZA TEKSTIL, KOŽU I DIZAJN SARAJEVO

Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn je 6.6.2019. godine bila domaćin Javne debate. Debatanti debatnog kluba „Modus“ su debatirali o tezi „Obrazovanje je najefikasnije sredstvo u borbi protiv svih vrsta predrasuda“. Profesorica Alma Ahmethodžić je prilikom priprema za javnu debatu, a u komunikaciji sa CKD-om istakla važnost ne samo debate nego i edukacije o različitim temama kroz korištenje debatnih alatki. Debata nas uči da sagledamo isti problem iz najmanje dva ugla i da svoj stav baziramo na osnovu potkrepe, a ne na osnovu različitih diskriminatorskih politika koje postoje u javnom prostoru. Kroz ovu debatu debatanti su naučili nešto više o predrasudama, načinima prevladavanja predrasuda i važnosti međusobnog dijaloga za rješavanje bilo kojeg problema. Čestitamo!

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“