Flash vijesti

U petak 21.6.2019. nas je posjetio bivši debatant CKD-a. O kome se radi i koje nam je vijesti donio, čitajte uskoro u novom izdanju web informatora. :)

Home

Web info 01.03. - 10.03.2019.

SADRŽAJ:

  1. NAJAVA MEĐUŠKOLSKOG DRUŽENJA U SREDNJOJ ŠKOLI ZA TEKSTIL, KOŽU I DIZAJN, SARAJEVO
  2. CKD DEBATANTICA NA TAKMIČENJU U SAD-u

NAJAVA MEĐUŠKOLSKOG DRUŽENJA U SREDNJOJ ŠKOLI ZA TEKSTIL, KOŽU I DIZAJN, SARAJEVO

U Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn, Sarajevo će 24.04.2019. godine, sa početkom u 11.30 sati, biti održano međuškolsko druženje. Škole gosti su:

-Gimnazija „Muhsin Rizvić“, Breza

-SŠC „28. juni“, Istočno Sarajevo

Teza druženja će biti: Društvene mreže negativno utiču na mlade

Tokom druženja će biti održano i kratko takmičenje u govorništvu na temu tolerancije.

Škola domaćin, kao posebno iznenađenje za goste priprema i posjetu jednoj instituciji kulture u Sarajevu. Kojoj? Neka ostane mala tajna za sada.

CKD DEBATANTICA NA TAKMIČENJU U SAD-u

Larisa Džambić, debatantica Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo će ove godine od 31.3. do 10.4.2019. u Sjedinjenim Američkim Državama prisustvovati Youth Leadership Summit-u, za koji je odabrana kao predstavnik škole i države već prošle godine. Našoj Larisi želimo puno sreće i uspjeha i da nam se vrati bogatija za jedno lijepo iskustvo uz obaveznu napomenu da nam napiše tekst za Debatne novosti i pošalje par fotografija kada se vrati iz SAD-a.

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“