Flash vijesti

Centar za kulturu dijaloga nastavlja aktivnosti na promoviranju kulture online komunikacije. Nemojte zaboraviti da posjetite našu Debatologiju, ostavite komentar i dobijete priliku za osvajanje nagrada. Najaktivniji i najbolji debatolozi će osim dvije knjige dobiti i certifikat sa titulom najboljeg online debatanta za taj mjesec. Sretno! :)

 

 

 

Home

Web info 11.02. - 20.02.2019.

SADRŽAJ:

  1. MEĐUŠKOLSKO DRUŽENJE U MSŠ „USORA“
  2. MEĐUŠKOLSKO DRUŽENJE U OŠ „RAPATNICA“

 

MEĐUŠKOLSKO DRUŽENJE U MSŠ „USORA“

Za ovaj broj web infa donosimo vijest o održanoj javnoj debati u MSŠ „Stjepana Radića“ u Usori. Debata je održana 15.02.2019. godine. Teza debate je bila: "Mediji i internet u obrazovanju". Cilj debate je bio proširiti znanja o internetu, prednostima i manama korištenja interneta u obrazovanju. U debati su sudjelovali učenici iz razreda gimnazije, te frizerske škole. Afirmaciju su predstavljali sljedeći učenici: 

A1-Senija Dubravac(IIf)

A2-Teo Lukić(IVa)

A3-Josip Čupić(Ia)

Negaciju su činili sljedeći učenici:

N1-Ivan Kovačević(IVa)

N2-Natalie Perić(Ia)

N3-Najda Hasičić(IIa)

Debatu su imali priliku gledati učenici škole pedagoginja škole gospođa Ana Pranjić. Profesor Kristijan Glavaš je bio mentor debatantima koji su prezentirali argumente za i protiv teze. Bravo!

MEĐUŠKOLSKO DRUŽENJE U OŠ „RAPATNICA“

"Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara" je teza međuškolskog debatnog druženja koje je u OŠ „Rapatnica“ održano 19.02.2019. godine. Osnovna škola je ugostila debatni tim JU Prva OŠ Srebrenik sa mentoricom prof. Nasihom Jukan-Avdić. Sudili su trenerica debatnog kluba MSŠ Srebrenik prof. Aida Muminović sa debatanticama Irmom Muratović i Emom Muratović. Veliko bravo za sve učesnike i najveće hvala za prof. Alma Bajrektarevic koja je bila koordinator događaja.

 

 

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“