Flash vijesti

U petak 21.6.2019. nas je posjetio bivši debatant CKD-a. O kome se radi i koje nam je vijesti donio, čitajte uskoro u novom izdanju web informatora. :)

Home

Web info 21.10. - 31.10.2018.

SADRŽAJ:

 1. UČESNICI DEBATNE AKADEMIJE U MAKEDONIJI
 2. MAGMA POETSKO TAKMIČENJE

 

UČESNICI DEBATNE AKADEMIJE U MAKEDONIJI

U sklopu organiziranja partnerskog događaja (u kojem učestvuju pored CKD-a još i partneri iz Makedonije. Srbije i Kosova), Debatne akademije u Makedoniji, odabrani su predstavnici za BiH. Najljubaznije molimo trenere učesnika da potvrde učešće za svoje učenike do petka 02.11.2018. godine (na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Onima koji su odabrani čestitamo na odlično urađenim esejima, praćenju jasnih uputa za pisanje eseja i zahvaljujemo za trud koji su uložili u pisanje ovih radova. Premda su na e-mail adrese došli i drugi odlični radovi, svi nažalost nisu mogli biti odabrani. Odabranim učenicima čestitamo, a onima koji nisu odabrani želimo mnogo sreće neki drugi put i na nekom drugom Pozivu za eseje. BiH će na Akademiji u Makedoniji predstavljati sljedeći učenici:

 1. Aleksandar Pavlić
 2. Ana Mirecki 
 3. Anastasija Đorđa Bosančić
 4. Ivan Kovačević 
 5. Luka Gajić
 6. Maja Savković
 7. Nađa Omerhodžić
 8. Omer Muminović 
 9. Sofia Miljatović

(Učesnici su navedeni abecednim redom i ovaj poredak nikako ne predstavlja poredak po osvojenim bodovima)

MAGMA POETSKO TAKMIČENJE

Magma poetsko takmičenje koje će se održati u Londonu se organizuje u dvije kategorije i pruža mogućnost osvajanja primamljivih novčanih nagrada.

takmičenje se sastoji iz dvije kategorije: Judges Prize za pjesme koje se sastoje od 11 do 50 redova i Editors Prize za pjesme koje se sastoje do deset redova. Prva nagrada se kreće u iznosu od 1000 funti, druga od 300 funti i treća od 150 funti. Kandidati iz svih zemalja svijeta su pozvani da se prijave za ovo takmičenje, a pobjednici će na proljeće 2019. godine pročitati svoje pobjedničke pjesme u Londonu.

Za više informacija provjerite link u nastavku:

https://magmapoetry.com/magma-2018-19-competition-open-for-entries/ 

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“