Flash vijesti

Centar za kulturu dijaloga nastavlja aktivnosti na promoviranju kulture online komunikacije. Nemojte zaboraviti da posjetite našu Debatologiju, ostavite komentar i dobijete priliku za osvajanje nagrada. Najaktivniji i najbolji debatolozi će osim dvije knjige dobiti i certifikat sa titulom najboljeg online debatanta za taj mjesec. Sretno! :)

 

 

 

Home

Web info 21.07. - 31.07.2018.

SADRŽAJ:

  1. GODIŠNJI ODMOR U CKD-u
  2. KONFERENCIJA “ULOGA MLADIH U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA”
  3. PRIJAVITE SE NA SEDMI VIKEND AKTIVIZMA 2018 U BANJOJ LUCI

 

GODIŠNJI ODMOR U CKD-u

Vrijeme je ponovo za našu stalnu, godišnju rubriku „Vjerovali ili ne…“. Dakle bilo da vjerujete ili ne CKD tim u avgustu odlazi na itekako zasluženi godišnji odmor. Pišite nam o vašim doživljajima sa raspusta, a mi ćemo sve da objavimo u Debatnim novostima. U avgustu smo planirali mnogo da odmaramo kako bismo što odmorniji i puni elana započeli naše aktivnosti u novoj školskoj godini.

KONFERENCIJA “ULOGA MLADIH U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA”

Imate između 18 i 35 godina? Aktivni ste u nevladinoj organizaciji, političkoj stranci ili u svojoj zajednici? Interesira vas proces evropskih integracija?

Prijavite se za učešće na jednodnevnoj konferenciji “Uloga mladih u procesu evropskih integracija” koja će se održati u subotu, 18.8.2018. u Hotelu Park u Vogošći i trajat će od 9:00 do 16:00 sati.

Učešće je besplatno i za učesnike koji ne žive u Kantonu Sarajevo organizirano je noćenje sa doručkom u Hotelu Park u petak, 17.8., a ručak je organiziran u sklopu konferencije za sve učesnike.

Više informacija potražite na:

http://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/konferencija-uloga-mladih-u-procesu-evropskih-integracija/ 

PRIJAVITE SE NA SEDMI VIKEND AKTIVIZMA 2018 U BANJOJ LUCI

Pozivamo vas da se prijavite na sedmi  “Vikend aktivizma“ koji će se održati od 17. do 19. avgusta u parku “Mladen Stojanović“ u Banjaluci.

Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno-kreativne radionice ćemo dijeliti znanje i učiti jedni od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno-odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva.

Preuzeto sa:

http://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/prijavite-se-na-sedmi-vikend-aktivizma-2018-u-banjoj-luci/ 

 

 

 

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“