Flash vijesti

Januar je mjesec za odmor. Nadamos e da naši debatanti i njihovi treneri uživaju na zimskom raspustu. Slobodno nam pišite kako provodite raspust na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Home

Web info 21.04. - 30.04.2018.

SADRŽAJ:

  1. ODRŽANA MEĐUŠKOLSKA DRUŽENJA U…
  2. NAREDNO MEĐUŠKOLSKO DRUŽENJE U…

ODRŽANA MEĐUŠKOLSKA DRUŽENJA U…

26.04.2018. Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn, Sarajevo

U druženju su učestvovali profesori i učenici sljedećih škola: Gimnazija „Muhsin Rizvić“, Breza i SŠC „28. juni“ Istočno Sarajevo. Tokom druženja je održana javna debata u kojoj su učestvovali i debatanti sve tri škole učesnice. Mladi su razgovarali o poštivanju ljudskih prava u BiH i prezentirali su različite podatke koji govore da se ljudska prava u BiH i dalje krše ali da postoje određeni pomaci. Na kraju druženja prezentirana su tri govora o diskriminaciji tokom koji su govornici istakli osnovnu ideju prihvaćanja drugih i drugačijih jer smo i mi nekome drugi i drugačiji. 

26.04.2018. Osnovna škola „Džakule“, Srebrenik 

OŠ" Džakule" je bila domaćin međuškolskog debatnog druženja. Gosti su bili učenici i profesorica iz Prve osnovne škole Srebrenik i prof. Mirsad Letić iz MSŠ Gračanica. Tema debatnog druženja je bila "Vršnjačko nasilje se sve više dešava na internetu". Negaciju su zastupali gosti iz Srebrenika Nejra Džafić, Mahir Salihbašić i Zula Hasanović a afirmacijsku ekipu su zastupale Dženita Ibričić, Zerina Selimović i Delila Sendić.

NAREDNO MEĐUŠKOLSKO DRUŽENJE U…

U sedmici koja je pred nama planirano je međuškolsko druženje 05.05.2018. između KŠC „Sveti Pavao“ iz Zenice i KŠC „Sveti Josip“ iz Sarajeva.

 

 

 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“