Flash vijesti

Januar je mjesec za odmor. Nadamos e da naši debatanti i njihovi treneri uživaju na zimskom raspustu. Slobodno nam pišite kako provodite raspust na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Home

Web info 01.01. - 10.01.2018.

SADRŽAJ:

  1. KO IDE NA DRŽAVNO TAKMIČENJE?
  2. SVJETSKO DEBATNO TAKMIČENJE U ZAGREBU
  3. BURCH STARTUP WEEKEND TAKMIČENJE ZA SREDNJOŠKOLCE?

KO IDE NA DRŽAVNO TAKMIČENJE?

Vjerujemo da odgovor na ovo pitanje interesira sve naše debatante i trenere. Još malo ćemo vas držati u neizvjesnosti jer CKD tim želi biti siguran da će proporcionalan broj debatanata i ekipa iz banjalučke i sarajevske regije participirati na takmičenju. Za ovo Takmičenje uvodimo i par novosti pa nam zbog toga treba malo više vremena kako bismo kreirali spiskove učesnika. Jedan od važnih noviteta jeste da strane i raspored ekipa neće biti poznati učesnicima do početka takmičenja. Ovo je uvedeno kako se učesnici ne bi bazirali na pripremu slučaja samo za stranu koja im je poznata, nego istražili obje strane i afirmaciju i negaciju.

SVJETSKO DEBATNO TAKMIČENJE U ZAGREBU

U periodu 17.07. – 27.07.2018. godine u Zagrebu će biti održano Svjetsko debatno takmičenje u World Schools debatnom formatu na engleskom jeziku. Svaka zemlja ima pravo poslati jedan nacionalni tim, a CKD uskoro donosi više detalja o ovom takmičenju i mogućim kandidatima koji će predstavljati BiH u Zagrebu.

BURCH STARTUP WEEKEND TAKMIČENJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Burch univerzitet najavljuje početak prijava za Burch Startup Weekend takmičenje za srednjoškolce. Kao što je  već najavljeno početkom decembra prošle godine, pozivani ste da se prijavite na Burch Startup Competition za srednjoškolce koje će se održati 26.-28. januara na Burch univerzitetu.

“Startup Competition” je takmičenje biznis ideja i inovacija.

Sve što je potrebno za prijavu je ideja i odlučnost da je razvijete. Ideja ne mora biti do kraja razrađena jer ćemo prva dva dana zajedno raditi na razvijanju ideja i na pripremama za finalnu prezentaciju.

•Svi srednjoškolci iz BiH se mogu prijaviti.

•U timu koji predstavlja jednu ideju može biti 1-5 učenika.

•Svi članovi timova moraju ispuniti prijavnicu pojedinačno

•Učenici u istoj ekipi mogu biti iz različitih škola.

•Smještaj i refundacija troškova prevoza su obezbjeđeni.

•Rok za prijave je 21.01.2018. ili do popunjavanja kapaciteta

Takmičenje je ograničeno na 20 ideja/ekipa. Zbog toga, požurite sa prijavom čak i ako imate tek mali fragment ideje. Do početka takmičenja organizatori će vam slati materijale koji će vam pomoći da ideju bolje razvijete i dođete spremniji.

 

 

 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“