Flash vijesti

Ostalo je još svega par dana do prvog susreta trenera u BiH u ovoj školskoj godini. Na sastanku koji će biti održan narednog vikenda će biti razgovarano o predstojećim regionalnim takmičenjima, i o ostalim aktivnostima koje su planirane. Većina trenera je potvrdila svoj dolazak i cijeli CKD tim se raduje susretu sa članovima porodice.


8. novembra 2017. godine, u holu banjalučke Gimnazije povodom 230. godišnjice rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, održana je debata na tezu Za i protiv Vuka.


Na Debatologiji svakog ponedjeljka za vas postavljamo posebne teze za online debate. I vi možete predložiti tezu putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


VOLONTERIZAM:

Želite volontirati u CKD-u? Javite nam se putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


ČLANSTVO U CKD-u:

Ukoliko želite postati član CKD-a preuzmite dokumente za članstvo i pošaljite nam ih ovjerene na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Članstvo nosi sa sobom brojne pogodnosti i u potpunosti je besplatno. Članovi CKD-a imaju priliku participirati u brojnim aktivnostima koje organiziramo tokom cijele godine, a troškove participacije, putne troškove i troškove smještaja snosi CKD. 

DOKUMENTI ZA 2017./2018. ŠKOLSKU GODINU

SREDNJE ŠKOLE

OSNOVNE ŠKOLE

FAKULTETI

 


 

Home

Web info 01.07. - 10.07.2017.

SADRŽAJ:

  1. IDEA DEBATE EXCHANGE
  2. NOVA VIDEA U VIDEO GALERIJI

IDEA DEBATE EXCHANGE

IDEA Debate Exchange 2017 će biti održan u  Turku, Finska  od 21. avgusta do 28. avgusta. IDEA Debate Exchange ima za cilj povećati suradnju između debatnih organizacija u Europi i ojačati postojeće organizacije, njihov doseg i učinkovitost. Učesnici razmjenjuju iskustva i prakse temeljene na njihovom radu u različitim zemljama. 

Predviđena su dva programa: jedan za voditelje i jedan za trenere debatnih klubova. Radionice za voditelje uključuju sljedeće teme:  promocija debate u lokalnoj zajednici, novi članovi debatnog kluba, prikupljanje sredstava za debatnu sekciju, organiziranje događaja... Akademija treninga ima za cilj pružiti temeljitu obuku trenerima. Treneri mogu prisustvovati sesijama „pitanja i odgovora“ na kojima bi organizacije mogle razgovarati o problemima s kojima se suočavaju ili predstaviti projekte ili najbolje prakse koje su smatrali korisnima za Druge organizacije.

Učešće u programu za voditelje je besplatno za sudionike partnerskih organizacija. Sudionici u trenerskoj akademiji plaćaju naknadu od 175 eura, ako su partneri a ako ne onda plaćaju 250 €. Zemlje partneri su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Litva, Makedonija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo.

NOVA VIDEA U VIDEO GALERIJI

CKD je za sve svoje trenere, debatante, i posjetitelje web stranice pripremio nova videa. Vašoj pažnji svakako preporučujemo sva :-) ali izdvajamo neke: 

Webinar o kulturnom naslijeđu:

https://www.youtube.com/watch?v=SpTZZl7aSDU&feature=youtu.be

Webinar o nasilju u intimnoj vezi:

https://www.youtube.com/watch?v=SRuWJ6H7I4o 

Video klip o borbi protiv diskriminacije:

https://www.youtube.com/watch?v=SRuWJ6H7I4o

 

 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“