Flash vijesti

Ostalo je još svega par dana do prvog susreta trenera u BiH u ovoj školskoj godini. Na sastanku koji će biti održan narednog vikenda će biti razgovarano o predstojećim regionalnim takmičenjima, i o ostalim aktivnostima koje su planirane. Većina trenera je potvrdila svoj dolazak i cijeli CKD tim se raduje susretu sa članovima porodice.


8. novembra 2017. godine, u holu banjalučke Gimnazije povodom 230. godišnjice rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, održana je debata na tezu Za i protiv Vuka.


Na Debatologiji svakog ponedjeljka za vas postavljamo posebne teze za online debate. I vi možete predložiti tezu putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


VOLONTERIZAM:

Želite volontirati u CKD-u? Javite nam se putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


ČLANSTVO U CKD-u:

Ukoliko želite postati član CKD-a preuzmite dokumente za članstvo i pošaljite nam ih ovjerene na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Članstvo nosi sa sobom brojne pogodnosti i u potpunosti je besplatno. Članovi CKD-a imaju priliku participirati u brojnim aktivnostima koje organiziramo tokom cijele godine, a troškove participacije, putne troškove i troškove smještaja snosi CKD. 

DOKUMENTI ZA 2017./2018. ŠKOLSKU GODINU

SREDNJE ŠKOLE

OSNOVNE ŠKOLE

FAKULTETI

 


 

Home

Web info 21.06. - 30.06.2017.

SADRŽAJ:

  1. SVEČANI SASTANAK TRENERA
  2. MALO O KULTURI PONAŠANJA

SVEČANI SASTANAK TRENERA

U periodu 30.06. – 01.07.2017. će biti održan svečani sastanak za trenere debatnog programa u BiH. Tokom sastanka ćemo zajedno analizirati aktivnosti koje su implementirane u ovoj školskoj godini, osvrnuti se na finalnu debatu državnog takmičenja i isplanirati nastavak aktivnosti u novoj školskoj godini. 

MALO O KULTURI PONAŠANJA

Deset situacija kada smo nepristojni, a da to ni ne znamo

Možda niste svjesni, ali nepristojno se ponašate kada…

1. …razgovarate na mobitel, a zvučnik vam je toliko pojačan da svi oko vas čuju što osoba s druge strane govori. Ljudima to smeta i ne žele slušati vaše razgovore!

2. …sjedite na kafi s prijateljima i u isto vrijeme dopisujete se s nekim, bez objašnjenja zašto baš sad morate odgovoriti na poruku.

3. …otkažete dogovor u posljednji tren zato jer želite ostati kod kuće.

4. …ne uzvratite telefonski poziv ili ne odgovorite na poruku. To ne mora biti odmah, ali napravite to do nekog pristojnog vremena.

5. …zaboravite dobroj prijateljici ili prijatelju čestitati rođendan. U današnje doba kad postoje toliki podsjetnici, to je jednostavno nedopustivo.

6. …kupite novi odjevni komad, nosite ga i zatim vratite u trgovinu.

7. …posudite od prijatelja knjigu, CD, DVD ili nešto četvrto i kažete da ćete posuđenu stvar vratiti do tad i tad, ali ne vratite pa joj se izvinite, a ona govori da je sve u redu, pa joj opet zaboravite vratiti. Vraćajte posuđene stvari na vrijeme!

8. …se stalno žalite na nešto. Morate uvijek imati na umu da vi niste jedini imate probleme.

9. ….pretpostavljate da svi žele vidjeti svaku fotografiju vaše bebe.

10. …prijateljicu ili prijatelja koji to ne žele nagovarate da uslikate selfie kojeg planirate objaviti na društvenim mrežama.

Izvor: Zadovoljna.hr

 

 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“